Wijnkaart - Rood
Frankrijk rode wijnen
Loire
Een fruitige rode wijn die licht drink en gemaakt is van exceptionele rode vruchten. Tannines zijn echter aanwezig.
Aroma’s van cassis en kruidige toetsen. Soepele en rijke mondstructuur met rode vruchten als ondertoon. Blend van grenache met merlot.
Languedoc-Roussillon
Dit is een prachtige rode wijn, mooi, rijp en rijk. Vernoemd naar de oude sporen die eeuwenlang de route vormden voor de paarden om de geoogste druiven van de wijngaard naar het kasteel te brengen. Door een trotse traditie van wijnmaken te combineren met de allernieuwste moderne technieken, is dit een van de beste van de Languedoc.
Deze Côtes du Rhône is samengesteld uit 80% Grenache en 20% Syrah.
Een soepele en kruidige wijn met een zachte afdronk.
Geschikt bij pasta’s, gekruide vleesgerechten en grillades.
Cascogne
Ook deze wijn van het Domaine de Pellehaut wordt zeer hoog ingeschat door vakmensen en de pers. Heel regelmatig vallen de broers Beirut in de prijzen met hun zachte, smakelijke wijnen die telkens de waarden en normen van de streek waardig vertegenwoordigen.
Bordeaux
Het Château Du Grand Barrail ligt op de hellingen van Plassac in het historische hart van Blaye en domineert de Gironde. Het is sinds 1967 eigendom van Denis Lafon. Donkerrode fruitbom.
65% Merlot – 30% Cabernet sauvignon – 5% Malbec
Een rode wijn met diep paarse tinten en een royaal smaak boeket, waar rood fruit perfect harmonieert met kruidige, aardse tonen, vanille en meesterlijk ingetogen toast. Deze wijn biedt finesse en charme die typerend is voor dit uitzonderlijke terroir.
Pico Chateau uit een uitstekend jaar. Kloekmoedige, ferme, stevig uitpakkende rode van een geruststellend klein domein (4,5 ha). Bepakt met laurier en de minzame intelligende strengheid van de cabernet franc die voor zijn 20-procentsdeel ook zijn partijtje meespeelt. Mooie donkere partijen, een stoer bittergarnituur en tannines met de ellebogen op tafel.
Château Lanbersac Puisseguin Saint – Emilion – Wijndomein van 22 hectaren op het fameuze kalkrijke plateau “Calcaire à Astéries” uit Puisseguin-St Émilion.De dorpen Montagne, Lussac, Puisseguin en Saint-Georges verlenen hun naam aan de gelijknamige appellaties van Saint-Émilion.
Sud Ouest Bergerac
50% Malbec, 50 Merlot.
Deze millésime verwelkomt je met een neus van noten, koriander, witte peper, en aroma’s van zoethout, zwarte kersen en vleugjes sinaasappelschil die een aangename frisheid geeft. Na het rijpen van 18 maanden in eiken vaten verrast deze intens briljant paarsrode wijn.
80 % Cabernet Franc, 20 Cabernet Sauvignon
Deze bijzondere magnifieke wijn is er eentje voor de genieters. Slechts 560 flessen werden ervan gebotteld. De mooie robijnrode glans is de voorloper van de smaakvolle sensaties. Een neus van cacao, violet, zoete kruiden zoals muskaat , rijp fruit en zoethout. In de mond is het een verrassing van openhartige frisheid en een mooie zoetheid. Ervaar menthol, bosbessen en het eikenhout.
Een en al smaak en ronde fijne tannines. wijn uit hoofdzakelijk merlot, aangevuld met cabernet franc, 12 maanden op gebruikte houten vaten, wijn met een prachtige kleur, veel diepgang en raffinement, meermaals in de prijzen gevallen, klassiek gestileerd, maar met een hedendaagse ingesteldheid. Een aanrader bij gegrild vlees en gevogelte.
Niet ongebruikelijke assemblage van merlot en cabernet franc uit wijngaarden rond Monbazillac in zuid-west Frankrijk, volwassen rode wijn met een klassiek en uitgesproken aangenaam karakter. De smaken van hout, fruit en pruimen geven hem een bijzonder aroma. Uitstekend bij onder meer gebakken ganzenlever, een duifje of fijne vleesgerechten.
Pays-d'oc
Mooie gele kleur met aroma's van witte bloemen, abrikozen, honing en exotisch fruit. In de mond voldoende zuren met aangename toets.
Duitsland
100% Saint Laurent druiven. Rijping van deze monocépage is 12 maanden in grote eikenhouten vaten. Fruitige aroma’s van vlierbessen en wilde kersen.
Portugal
Soepele en ronde rode wijn op basis van Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinto Cão en Sousão druiven. Vatrijping van minimum 8 maanden. Fijn aroma's van rood fruit en goed geïntegreerde hout tonen. De afdronk is expressief en harmonieus.
Italiaanse wijnen
Piemonte
Toscane
Het topproduct van Sangiovese, Cabernet Sauvignon en Cabernet France. Een heerlijke neus van donker rijp fruit. In de mond fluweelzachte tannines, aroma’s van rode vruchten gevolgd door getoaste en vanille aroma’s. Na een rijping op eikenhouten vaten van 12 maanden rust de wijn nog een bijkomend jaar op fles.
Sangiovese, Canaiolo en Colorino. Donkere wijn, heerlijk geurend naar rijpe rode vruchten die mooi versmolten zijn met eiken toetsen. Ondanks zijn enorme concentratie en kracht is deze wijn fluweel zacht en soepel.
Sangiovese. Intensief robijnrood. Ondanks zijn weinige tannines is hij sterk en harmonieus. Een heerlijke karaktervolle wijn.
Nebbiolo. Aroma’s van noten en rode vruchten. Aangename zuurtegraad en zachte afwerking van tannines.
Spanje rode wijnen
Deze 1500H is een coupage van 4 druivensoorten (Tempranillio, Cabernet sauvignon, Merlot en Pinot Noir) die handmatig geplukt worden van de wijngaarden gelegen in en rond het dorpje Fondon, gelegen op 1500 meter in de buurt van Gador gebergte, naast het Sierra Nevada Natural Park en Andalousië. Opvallend aan deze wijn is zijn kersrode kleur met helderrode rand. Zijn Mediterrane geur met hints van rood fruit en wat aardbei van de Merlot en een beetje rokerig aroma versterken zijn sterk aanwezige mineraliteit. Een aanrader bij rood vlees, pasta en uiteraard Spaanse vleesrassen.
Hier proeven we een 100% Tempranillo geteeld in Torremayor, gelegen in een kleine gemeente in de buurt van Merida. Deze wijn heeft een donker purpere kleur verkregen uit rijpe kersen, noten en boskruiden. Een streling voor de smaak bij rode vleessoorten.
De fles oogt niet enkel mooi en exclusief maar dat is ze ook door de beperkte productie ervan. Deze elegante 100% Tempranillo wijn met een neus van intens rood fruit, vijgen en viooltjes brengt een fondant chocolade aroma naar boven. In het bijzonder lekker bij geroosterde gerechten.
De wijngaard van Paraje Tornel heeft een bodem van klei en kalksteen. De rijpheid van de druiven wordt nauwkeurig gevolgd zodat enkel de beste druiven (100% bobal) handmatig worden geplukt. Na 12 maanden te rusten in Franse eiken vaten en daarna nog eens 12 maanden in de fles verkrijgt men bijzondere wijn met granaat rode kleur met een getoast boeket van kruidige koffie met minerale toetsen. Deze zijdezachte volle wijn laat zich met plezier drinken bij alle soorten vlees, ham, kaas en chocolade.
Een zeer diepe donkerrode kleur met in de rand een purperrode schijn. In de neus veel fruit van zwarte bessen en bramen, iets rokerig en wat vanille. Een licht stroperig mondgevoel met zachte tannines en een aangename lange afdronk.
Zuid-Afrika rode wijnen
Syrah en Cabernet Sauvignon. De blend geurt naar florale toetsen van violet die direct uit het glas lijken te springen. Een pallet van zuren en nobele tannines.
Intens dieprode kleur. In de neus brengt deze wijn kruidigheid en toetsen van rijp zwart fruit. De bekende toetsen van deze ‘bordeaux blend’ worden in de kijker gezet. Zwarte kersen en pruimen afgewisseld met toetsen van groene kruiden komen de complexiteit zeker ten goede. Op het pallet proeven we de mond vullende smaken die de neus reflecteren.
Deze Kleinood Shiraz met een robijnrode kleur heeft een complexe neus met uitnodigende zwarte bessen, ondersteund door witte peper, garrigue (fynbos) en kruidige smaken. Een goed uitgebalanceerde smaak met stevige tannines en een slepende peperige afdronk.
Levendig en sappig met lagen van donkere bessen, hints van chocolade, pruimen en kruiden. Goed geïntegreerd, met fluweelzachte tannines ondersteund door subtiele eik. Deze wijn werd gerijpt in kleine Franse eiken vaten gedurende 16 maanden.
Nieuw-Zeeland
Heldere kers met karmozijnrode tint. Opgeheven morellokers, met complexe tonen van verse truffel en natte aarde. Het gehemelte biedt de perfecte hoeveelheid structuur om het volume van het aanwezige variëteitfruit te dragen. De afwerking is eindeloos.
Sicilië
Passimora komt uit het westen van Sicilië, waar een mediterraan klimaat heerst. Mild en wat regen in de winter, heet en droog in de zomer. De druiven worden langer aan de wijnstok gelaten en drogen iets in door de hitte in de zomer. Dat zorgt ervoor dat het typische rijke fruitige boeket van de Nero d’Avola volledige tot expressie komt. Na de oogst een zachte maceratie en lange thermo gecontroleerde fermentatie. Opvoeding en rijping in roestvrijstalen tanks gedurende ca. 4 maanden.